Close

OPEN CALL

Ben jij het volgende grote comedytalent? Op zoek naar een podium om met je band de wereld te veroveren? Of een plek om je beste slam poetry te tonen? SPOTLIGHT is jouw plek om te experimenteren.

do. 29.4 20:00

Op de weg van Appia

In 2018 en 2020 reisden Michaël Vandebril en Bart Pluym de Via Appia af, de 650 kilometer lange Romeinse heirbaan tussen Rome en Brindisi die slingert langs ruïnes, autostrades en helderblauwe zeeën. 

Michaël Vandebril schreef met Op de weg van Appia een heerlijk lang episch reisgedicht dat de on-the-road-belevenis combineert met de vele geschiedenislagen die zich op de Appia bevinden. Bart Pluym maakte tekeningen bij de reis en het gedicht. Ze vroegen acteur Gert Jochems (zie o.a. Laika) om de integrale tekst als een monoloog te brengen die met deze Spotlightuitzending in première gaat. Koen Broucke begeleidt op de piano met een fragment uit Pini di Roma van Respighi en oude Italiaanse muziek. Dichter en classicus Patrick Lateur las het boek Op de weg van Appia en vertelt over zijn leeservaring. Jelle Van Riet sluit af met een gesprek met de auteurs Michaël Vandebril en Bart Pluym.

Met Patrick Lateur, Gert Jochems, Koen Broucke, Jelle Van Riet, Bart Pluym en Michaël Vandebril.

SPOTLIGHT is het online podium van Arenberg waar je nieuwe verhalen ontdekt en vertrouwde gezichten ontmoet. Welkom!

Ik heb een idee