Close

OPEN CALL

Ben jij het volgende grote comedytalent? Op zoek naar een podium om met je band de wereld te veroveren? Of een plek om je beste slam poetry te tonen? SPOTLIGHT is jouw plek om te experimenteren.

MASters Freestyle

zo. 20.9 18:00

MASters Freestyle

Seckou freestylet een stadsgedicht en daagt MC’s uit het MAS freestylend te bestijgen

Seckou stelt op het tweede dakenfestival DAKkan in primeur zijn een freestyle stadsgedicht voor en daagt de beste MC’s uit de trappen van het MAS al freestylend te bestijgen. Wie het dak van het MAS kan bereiken mag zich een ware ‘MASter freestyle’ noemen. Wie er niet bij kan zijn kan live alles volgen op de live stream van Spotlight, het virtuele podium van Arenberg.

Freestyle stadsgedicht

Seckou is de eerste stadsdichter van Antwerpen met een rap en slam achtergrond en dat wil hij tonen aan de hand van een uniek freestyle stadsgedicht.

Seckou: “Freestyle betekent improvisatie en is helemaal niet nieuw. Jezelf zonder voorbereiding laten gaan op de muziek is al duizend jaar oud. Van elke goede rapper wordt er verwacht dat hij/zij dit kan en oefent. Ik organiseer dit event om deze vaak vergeten ambacht in de spotlight te zetten. Tegelijkertijd wordt dit het eerste stadsgedicht dat ter plekke verzonnen is en enkel kan bestaan in levende lijve. Poëzie avant la lettre.”

Wie wordt freestyle MASter?

Stadsdichter Seckou daagt de beste MC’s uit de tien levels van het MAS freestylend te beklimmen. Deze rappers bedenken hun teksten ter plekke op een beat terwijl ze de trappen van het MAS bestijgen. Er is geen herkansing mogelijk. Wie op het dak geraakt, mag zich een ware freestyle MASter noemen. De rappers Tobi (DE), T-Loc, Sput, De-Kay (UK), Sem Phi, Marjanders, Felix felle & Boeken sluiten af met een gezamenlijke cypher (freestyle cirkel). Kom de MC’s  langs de zijlijn aanmoedigen of volg de live streaming tussen 18u en 21u30 via het Spotlight platform.

 

MASters Freestyle is een initiatief van Antwerpen Boekenstad in samenwerking met district Antwerpen, Arenberg en het MAS in het kader van DAKkan.

DAKkan festival

Deelnemende Artiesten

Categorie

Literatuur

SPOTLIGHT is een nest voor experiment, onderzoek, en gesprek waar jij als bezoeker nieuwe verhalen ontdekt, of vertrouwde gezichten opnieuw ontmoet.

Ik heb een idee