Close

OPEN CALL

Ben jij het volgende grote comedytalent? Op zoek naar een podium om met je band de wereld te veroveren? Of een plek om je beste slam poetry te tonen? SPOTLIGHT is jouw plek om te experimenteren.

ma. 8.3 20:30

Jawa Manla eert Fairouz

Op 8 maart ‘Internationale Vrouwendag’ presenteren de Syrisch-Nederlandse zangeres Jawa Manla en het Amsterdams Andalusisch Orkest een muzikaal eerbetoon aan Fairouz, een van de grootste iconen van de Arabische muziek.

Dit concert zal zowel in België (De Centrale en Arenberg) en Nederland (Meervaart Amsterdam) worden gestreamd.  We hadden jullie liever is onze respectieve zalen ontvangen, maar het is nog even wachten voor we elkaar opnieuw live kunnen ontmoeten.  We zijn er echter van overtuigd dat jullie ook thuis van dit mooie concert zullen kunnen genieten.

Jawa Manla Tribute to Fairuz

Jawa Manla (Aleppo, 1996) is een oedspeelster en zangeres uit Syrië. De liefde voor Arabische muziek draagt ze diep in haar hart mee. Ze liet zich al op jonge leeftijd inspireren door de bekende stemmen uit de Arabische wereld.

Maar haar liefde voor Fairouz (Libanon, 1933) gaat héél diep. Fairouz – een van de grootste zangeressen uit de recente Arabische muziekgeschiedenis – heeft net als generatiegenotes Oum Kalthoum, Asmahan en Warda een prominente plek op het wereldpodium gegeven aan de stem van de Arabische vrouw. De impact van deze stemmen op de muziek en maatschappij is niet te onderschatten.

Jawa Manla eert met haar prachtige stem en verfijnde oedspel het repertoire van Fairouz. Onder begeleiding van het Amsterdams Andalusisch Orkest maakt ze een reis door het oeuvre van deze grande dame van de Arabische muziek. Verwacht een waaier aan Westerse invloeden, Oosterse instrumenten en ragfijne solo improvisaties, met elkaar verweven door adembenemende zang.

Deelnemende Artiesten

Categorie

Muziek

SPOTLIGHT is het online podium van Arenberg waar je nieuwe verhalen ontdekt en vertrouwde gezichten ontmoet. Welkom!

Ik heb een idee