Close

OPEN CALL

Ben jij het volgende grote comedytalent? Op zoek naar een podium om met je band de wereld te veroveren? Of een plek om je beste slam poetry te tonen? SPOTLIGHT is jouw plek om te experimenteren.

De Schelde Gesprekken

Wat lezen we vandaag in het erfgoed van de vroege Vlaamse Beweging? Welke sociale en politieke invloed heeft de Vlaamse Beweging nu nog op ons? Welke toekomst heeft de Vlaamse identiteit in een superdivers land als België?

Leonore Spee en Sascha Bornkamp (Teletext) nemen het Scheldelied van Theodoor Van Ryswyck als uitgangspunt voor een reeks gesprekken over de Vlaamse identiteit vandaag. Ikram Aoulad, Omar Ba, Julie Cafmeyer, Neal Leemput, Bruno De Wever, Dalilla Hermans en Jaouad Alloul schetsen in drie intieme gesprekken de contouren van het begrip Vlaamse identiteit en geven er een nieuwe invulling aan.

De Schelde Gesprekken kondigen de release van de Schelde EP van Teletext op 11 juli 2021 aan.

Wie is Teletext?

Teletext is Leonore Spee en Sascha Bornkamp. Teletext maakt muziek en theater, doet artistiek onderzoek, houdt van dwarsdenken en smeedt allianties met kunstenaars, fabrieken, archiefhuizen en onderwijs.

Teletext vat de Nederlandse taal in klank en test haar rekbaarheid. Is simpele lijnen en afgemeten verzen. Slow rapped poetry in een theaterzaal, live-podcasting achter elektronische instrumenten.

Meer weten? Check www.teletext.com.